( life is wonderful )

Interviews

20 Jul

Στο τοίχο του σπιτιού του, σε μικρά κάδρα είναι αναρτημένες μερικές από τις αφιερώσεις που του έχουν χαρίσει οι άνθρωποι, οι οποίοι δούλεψαν μαζί του. Και όταν λέω οι άνθρωποι που δούλεψαν μαζί του εννοώ την Μέριλ Στρήπ, την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, τον Πήτερ Ο Τούλ, τον Κένεθ Μπράνα, τον Πιαρς Μπρόνσον, τον Ντάνιελ Γκρέκ, τον Άντονι Χόπκινς…

08 Jul

Ο Ισραηλινός συγγραφέας πιστεύει πως το παράλογο, το παράδοξο και το γκροτέσκο είναι μια υπερρεαλιστική περιγραφή του κόσμου που ζούμε.

 

08 Jul

Ο διάσημος συγγραφέας λέει πως έχουμε δυο επιλογές. Ή να κλειδωθούμε σε ένα κόσμο που όλα μοιάζουν βαρετά ή να αναζητήσουμε το συναρπαστικό της ζωής.

10 Nov

Η υποψηφιότητα του στα British design Award 2013 και η πρόσφατη συνεργασία του με την γνωστή εταιρεία Flos δεν είναι οι κυριότεροι λόγοι για να γνωρίσεις τον Κύπριο designer Μιχάλη Αναστασιάδη. Υπάρχει ακόμα ένας. Πολύ πιο ουσιαστικός.

13 Jul

Ο Έλληνας συγγραφέας που ξέφυγε απο το στερεότυπο και ακολούθησε εκείνο που ονειρεύτηκε.

04 Nov

“You’ve travelled half the world to meet me,” she’ll say. “I would have travelled the whole world for just one question,” I’ll say to her.That’s what I was there for anyway: that one question. Because there have been plenty of reversals and losses in her life, making her reinvent herself. Making her start anew. And so, she knew the answer to this question: “Tell me, Mrs. Allende, what makes life interesting?”

‘Έκανες τόσο μεγάλο ταξίδι για να με συναντήσεις” θα πει. “Θα έκανα άλλο τόσο, έστω κι’αν ήταν μόνο για μια ερώτηση” θα της απαντήσω.Για αυτή την μια ερώτηση πήγαινα άλλωστε. Γιατί εκείνη έζησε πολλές ανατροπές και απώλειες που την ανάγκασαν να επανεφεύρει τον εαυτό της. Και να ξεκινήσει ξανά από την αρχή. Ήξερε, λοιπόν, την απάντηση σ’αυτό το ερώτημα: “Πέστε μου κ. Αλιέντε. Τί κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα;”

 

08 Aug

Ο Έλληνας μουσικός πιστεύει πως είναι πολύ σπουδαίο να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε πράγματα που μας υποβαθμίζουν σαν οντότητες.

13 Jul

Ο Έλληνας μουσικός επιμένει πως αυτή η εποχή θέλει να βγάλει το ωραιότερο από μέσα μας. Γι’αυτό και έχει γίνει τόσο δύσκολη.

13 Sep

Ο σπουδαίος συγγραφέας παραμυθιών επιμένει πως είναι σημαντικό να παραμείνουμε παιδιά και εξηγεί γιατί η φαντασία είναι τόσο πολύ παραγκωνισμένη από τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα.

08 Jul

Αυτό που θα προσπαθήσω να σας περιγράψω δεν είναι (για ακόμη μια φορά) η καλλιτεχνική σημαντικότητα της Marina Abramovic, αλλά το πώς νιώθεις όταν συμμετέχεις ο ίδιος ενεργά, σε μια από τις performance της. Μια εμπειρία που βίωσα στην Νέα Υόρκη και θα την θυμάμαι για καιρό.

19 Aug

Ο Κύπριος μουσικός μοιράζεται μαζί μου στιγμές και παραδοχές από τα έξι πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής του. Εκείνα που του έφεραν ένα άλλο πιο ουσιαστικό μεγάλωμα.

06 Jul

Η Ελληνίδα συγγραφέας λέει πως τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί την ίδια την ζωή γι’αυτό και ψάχνει το ανείπωτο, εκείνο που υπάρχει πάρα πέρα από τις λέξεις.

05 Aug

Ο Κύπριος χαράκτης αφηγείται στιγμές από την ζωή του που αποδεικνύουν πως "δεν υπάρχει τίποτα που να θέλει ο άνθρωπος και να μην μπορεί να το κάνει. Φτάνει να το θέλει".

Φωτό: Πόλυς Πεσλίκας

13 Jul

Ο διάσημος σκηνοθέτης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε τους φόβους να παραλύουν την σκέψη. 

11 Jul

O σπουδαίος Έλληνας συγγραφέας μου έμαθε πως στο μέτρο που μπορούμε δεν πρέπει να φτωχύνουμε την ζωή μας.

02 Aug

Ο Έλληνας συγγραφέας  γράφει για ιστορίες καθημερινής παραφροσύνης, ακρότητας και αθεράπευτου πάθους

13 Jul

Ο διάσημος συνθέτης επιμένει πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να ψάχνεις την επιτυχία και όχι την ευτυχία.

27 Jul

Έζησε ένα μήνα στο χωριό Dhahiriya της Παλαιστίνης δημιουργώντας μέσα σε μια σπηλιά ένα... Μουσείο.

27 Jul

Ο Κύπριος designer που ζει στο Λονδίνο και οι δημιουργίες του ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

11 Jul

Η Ελληνίδα συγγραφέας μου έμαθε πως εκείνο που κάνει μια σχέση να μην κινδυνεύει είναι η ευθραυστότητα.

20 Jul

Ο Κύπριος ηθοποιός έχει πια την βεβαιότητα πως ήρθαμε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

13 Jul

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια που ξέρει να διακρίνει τις πλαστές πραγματικότητες από την ουσία της ζωής επιμένει πως η δύναμη είναι στον άνθρωπο.

13 Jul

 Ο Έλληνας χορογράφος έμαθε να περιμένει τον άγγελο που θα του φέρει μια απίστευτη συνειδητοποίηση για τη ζωή.

11 Jul

Ο Έλληνας ζωγράφος που περπατάει με το κεφάλι ανάμεσα στα σύννεφα και επιμένει πως η τέχνη δεν ορίζεται με λόγια.

11 Jul

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια αισθάνεται μια αφηγήτρια συναισθημάτων και γι’αυτό επιμένει πως το τραγούδι πρέπει να είναι μια πράξη ηθικής

11 Jul

Η Ελληνίδα συγγραφέας μας προτρέπει να μην παραδοθούμε στον φόβο και εξηγεί πόσο επικίνδυνο είναι να μαγκώνει μια ψυχή.

 

11 Jul

Ο Έλληνας ηθοποιός παραδέχεται πως όλα ξεκίνησαν από ένα παιδικό κόμπλεξ και πως ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του ένα μικρό διήγημα.

 

11 Jul

Ο Έλληνας συγγραφέας διαλέγει να περπατήσει σε δρόμους απότομους και ρημαγμένους γιατί πιστεύει στα ημιτόνια των ημιτονίων.

11 Jul

Η Ελληνίδα συγγραφέας δεν πιστεύει σε κανενός είδους ασφάλεια. Πιστεύει μόνο στην φιλία.

 

11 Jul

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης πιστεύει πως τα όνειρα κάποτε παίρνουν εκδίκηση αρκεί να πιστεύουμε πως στην γωνιά μας περιμένει πάντα ένας Οδυσσέας.

 

11 Jul

Ο σπουδαίος συγγραφέας μου εξήγησε γιατί ο έρωτας και ο θάνατος είναι οι μόνες δημοκρατικές διαδικασίες που μας έχουν απομείνει.

11 Jul

Ο Έλληνας συνθέτης και τραγουδοποιός παραδέχεται πως τώρα που μεγάλωσε χρειάζεται περισσότερο την αλήθεια. Δηλαδή τους άλλους.

11 Jul

Ο Έλληνας σκηνογράφος εξηγεί γιατί η μαγεία και το όνειρο είναι το παν στην ζωή μας

11 Jul

Ο Έλληνας συγγραφέας πιστεύει πως ζούμε σε μια εποχή όπου βαραίνει το ανικανοποίητο γι’αυτό και μας πολιορκούνε σκιές και φοβίες.

13 Jul

Ο Λιβάνιος αρχιτέκτονας πιστεύει πως η πόλη μπορεί να ονειρεύεται γι’αυτό και μας προτείνει να περπατήσουμε πάνω σε ένα σύννεφο.

13 Jul

Η Ελληνίδα συνθέτης ακούει τον ήχο της σιωπής του χιονιού και λέει πως αληθινός καλλιτέχνης είναι εκείνος που ζει και ταράζεται από την ζωή.

 

13 Jul

Ο Έλληνας συγγραφέας επιμένει πως έχουμε όλα τα δικαιώματα του κόσμου, εκτός από ένα. Το δικαίωμα να μην κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε ευτυχισμένοι.

13 Jul

Η Ελληνίδα ηθοποιός πιστεύει πως μέσα από την τέχνη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους δράκους μας.

13 Jul

Η Ελληνίδα στιχουργός επιμένει πως μόνο όταν γίνεσαι τρωτός, γίνεσαι αετός.

13 Jul

Η Ελληνίδα συγγραφέας πιστεύει πως είμαστε αγάλματα φτιαγμένα από νερό και μιλά για την νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο.

 

08 Jul

Η Ελληνίδα συγγραφέας εξηγεί γιατί την μάχη της ζωής την κερδίζουν οι εμπνευσμένοι.