( life is wonderful )

Journals

02 Jan

Όταν ο Λευτέρης Μουμτζής τραγουδά...

28 Dec

“Οσο σημαντικό είναι το όνειρο στον άνθρωπο άλλο τόσο είναι και το παιγνίδι” μου είχε πεί και εννοούσε να παίζεις με τις ταυτίσεις σου, με τις ευχές σου και με τους φόβους σου. Γιατί αν το αιτούμενο είναι να σου αποκαλυφθεί το πραγματικό σου πρόσωπο πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις με οτιδήποτε.

13 Dec

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κλειδωνιά από το φόβο της αποτυχίας μου είχε πει κάποτε ένας σπουδαίος συγγραφέας. Και τί μας κλειδώνει αυτός ο φόβος, τον είχα ρωτήσει. Την δυνατότητα να προχωρήσεις, μου είπε, την δυνατότητα να ρισκάρεις, την δυνατότητα να δοκιμάσεις τον εαυτό σου, να εξερευνήσεις τα όρια, τα δικά σου και του κόσμου. 

21 Jul

«Άνοιξε μάνα το παράθυρο να μπει ο κήπος» φώναζε ο Μάριος και γω έβλεπα ένα γιο με κομπολόγια και μια μάνα στην τηλεόραση και γέρους κάτω από τιγρέ κουβέρτες…

φωτό: Πόλυς Πεσλίκας

01 Dec

Εφόσον είσαι υγιής και λειτουργεί το κεφάλι και τα χέρια σου οφείλεις να καταβάλεις προσπάθεια και να μην διοχετεύεις όλη σου την ενέργεια σε ένα κυνήγι μαγισσών. 

21 Jul

Η ευτυχία δεν είναι κάτι ξέχωρο με την δημιουργία, δεν είναι στην απέναντι μεριά από το ταλέντο…Είναι εκεί στο πλάι του και το τροφοδοτεί και το μεγαλώνει.

φωτό: Πόλυς Πεσλίκας

21 Jul

Ζητάω προτεραιότητα, φύση, θέση και ιδιότητα. Και γυρνάω στην αθωότητα, την παλιά μου την ταυτότητα (Λίνα Νικολακοπούλου)

φωτο: Πόλυς Πεσλίκας

14 Aug

Είναι τέσσερα παιδιά, κάπου στη Λευκωσία, που αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κρίση με ένα... ενδιαφέρον παράδειγμα. 

28 Nov

Πρώτα ήτανε μια βροχή που έπεφτε καταρρακτωδώς. Και ύστερα ήτανε εκείνη η εικόνα του βασιλικού που μαράζωσε ξαφνικά. Και κάπως έτσι, κάποιος, κάπου, κάποτε ένιωσε πως το να κοιτάς λοξά την πραγματικότητα δεν είναι κουσούρι.

21 Jul

Ίσως μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που μας ενώνει είναι η ανάγκη για όνειρα, μπορέσουμε να καθαρίσουμε το βλέμμα μας και να το απαλλάξουμε από όλες τις θολές του αποχρώσεις.

10 Nov

Ένας 29 χρόνος πιανίστας που έγινε σκηνοθέτης και ταξίδεψε στην Νέα Ύορκη για να δουλέψει με τον Μπόμπ Ούιλσον, μου περιγράφει τί προηγήθηκε μέχρι να συναντήσει πρώτα τον Παπαιωάννου και μετά τον…Φάουστ.

18 Sep

Ο Μιχάλης Σιγανίδης μιλάει για ένα χαικού ενώ τρώει μπαμπά στο πιο παλιό ζαχαροπλαστείο της Λευκωσίας.

31 Aug

Κάπου κοντά στην πράσινη γραμμή ένας ποιητής βάζει το δικό του χαράτσι σε πολλούς καθημερινούς «νεκρούς» διαχωρισμούς.

 

20 Aug

Νεαροί διοργανώνουνε καλλιτεχνικά διήμερα φεστιβάλ και διηγούνται μια άλλη... ιστορία κάτω από το βλέμμα των καδρωμένων ηρώων και των πλανώδιων πολιτικών.

 

21 Jul

Δεν υπάρχει τόλμη να ζήσεις, να εκφραστείς, να αφεθείς, να ερωτευτείς. 

φωτο: Στέλιος Καλλινίκου

06 Jul

Λέξις και νότες και ήλιοι στο 2ο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του βιβλιοπωλείου Ατλαντίς στην Οία της Σαντορίνης.

21 Jul

Η Ιωάννα και ο Θοδωρής εκδίδουν ποιήματα και μικρά διηγήματα γραμμένα σε σπιρτόκουτα!

 

30 Jul

Πήραμε το αμάξι με κατεύθυνση το Μαζωτό. Και εκεί, πλάι στην θάλασσα ακούγαμε παθιασμένες ροκιές, μιλούσαμε για την Νίνα και τον...Φέγγαρο.

02 Aug

Και η τέχνη, την ρώτησα. Καθόμασταν σε ένα πεζούλι, στην αυλή, εκείνη φορούσε γυαλιά ηλίου με κοκαλένιο σκελετό, ο ήλιος χτυπούσε τα μαλλιά της, «η τέχνη τί;», απόρησε και έσπευσα να της εξηγήσω.

φωτό: Filep Motwary

08 Jul

Εκείνο που μας έχουν κουρέψει δεν είναι τις καταθέσεις μας αλλά κυρίως την ψυχική μας υγεία. Κι’αν για το πρώτο δεν έχουμε καμία επιλογή για το δεύτερο έχουμε και επιλογή και ευθύνη.

φωτο: Σωκράτης Σωκράτους

08 Jul

Στην πραγματικότητα όλα αλλάζουν. Κανείς όμως δεν μας ετοιμάζει για την αλλαγή. Όλοι μας ετοιμάζουν για την εξασφάλιση. (Κώστας Γαβράς)

φωτό: Στέλιος Καλλινίκου

21 Jul

Ένα είναι το σίγουρο. Πώς κάπου στην Λευκωσία κυκλοφορεί η μοναδική «Μαύρη Γάτα» που δεν φέρνει...γρουσουζιά.

φωτό: Νικόλ Δημητρίου

21 Jul

Όταν σ' ενοχλεί το περιβάλλον του σπιτιού Όπου ζεις, η λύση είναι να μεταμορφώσεις τον χώρο για να χωράει το όραμά σου. (Φίλιπ Γκλάς)

 

21 Jul

Πού πηγαίνει άραγε εκείνη η χαρά που κάποτε την είχαμε για δεδομένη;

φωτό: Σωκράτης Σωκράτους

21 Jul

“Δεν μπορώ να κλείσω μάτι”. Αυτή την φράση λέμε πια για καλημέρα. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Στο τρέιλερ. Ένα τρέιλερ που παίζεται ξανά και ξανά στις τηλεοράσεις και στα πρωτοσέλιδα. 

φωτό: Στέλιος Καλλινίκου

21 Jul

«Αν οι άλλοι περπατούν από την άσφαλτο, εσύ πήγαινε από το δάσος. Θα συναντήσεις πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί»

πίνακας: Λευτέρης Τάπας

08 Jul

Κύριε Τιμ Μπάρτον επιμένω πως πρέπει ναρθείτε μαζί μου μια βόλτα στην παλιά Λευκωσία. Έχω συναντήσει εκεί κάποιους από τους ήρωες σας

φωτό: Στέλιος Καλλινίκου

08 Jul

Μπορεί ήδη να βρίσκεται εδώ η Ναόκο κρυμμένη στο δωμάτιο, πίσω από τα στενά της γειτονιάς, πίσω από όλα εκείνα που ακόμα δεν φαντάστηκα, μα κάπου, κάπως κάποτε, άκουσα μια γάτα να τα διηγείται σαν αληθινά...

Φωτό: Στέλιος Καλλινίκου